Кубок Чорного моря-2016 став яхтовим святом для Одеси

Вперше за багато років урочисте закриття регати крейсерських яхт «Кубок Чорного моря» відбулося на одеському Морському вокзалі. У самої кромки води влаштували справжній морське свято. Яхтсменів і одеситів привітали чемпіони України по степу і віце-чемпіонка Європи з степу зі студії «ніком тап», переможці та лауреати всеукраїнських конкурсів зі спортивних і бальних танців «Гармонія», а також солістки студії «Аркадія» і хореографічний колектив «Айседора».

Також вперше за багато років дві гоночні крейсерські яхти були відкриті для відвідування гостями свята. Зі сцени ведучі розіграли заняття в дитячій парусної школі, а також морські уроки для дорослих.

Крім того, в рамках свята одесити і гості міста дізналися про історію та досягнення яхтового спорту в Одесі, самому «Кубку Чорного моря» і навчилися правильно надавати першу допомогу на воді і рятувати потопаючих у професійного інструктора Одеського Центру Спеціальної Підготовки.

Нагадаємо, що регата крейсерських яхт стартувала 24-го серпня і присвячена 25-річчю Незалежності України. Змагання проходять п’ять гоночних днів в Північно-західній частині Чорного моря та акваторії Одеської затоки.
У всеукраїнській відкритій регаті крейсерських яхт «Кубок Чорного моря 2016» взяли участь провідні екіпажі крейсерських яхт з Києва, Дніпропетровська, Херсона, Миколаєва, Південного, Білгород-Дністровського, Сергіївки, Рені, Чорноморська (Іллічівська) і Одеси.

Серед переможців – яхти і екіпажі з Одеси, Херсона, Миколаєва, Південного, Білгород-Дневстровского і Києва. Вперше за історію регати вручено перехідний Кубок губернатора Одеської області – яхті «Маестро» (Одеса). Найшвидшим також виявилася «Маестро» – екіпажу вручили Кубок за абсолютну час. Офіційні результати на сторіке регати.

Офіційні результати (ORC)

Кубок веде свою історію з 1973 року.

Тоді вперше за ініціативою одеських яхтсменів стартувала велика крейсерська вітрильна регата, маршрути якої пролягали від Одеси до острова Зміїний і порту Поті. Регата відразу стала найбільш представницької і популярної крейсерській регатою на Чорному морі. В такому форматі Кубок Чорного моря проіснував до 1988 року, за цей час на його дистанціях виросло кілька поколінь яхтсменів відкритого моря, гонщиків і капітанів крейсерських яхт. У кращі роки регата збирала понад 120 вимпелів. Десятки спортсменів виконали на регаті Кубок Чорного моря нормативи Майстрів спорту.

Спонсори і партнери всеукраїнської регати крейсерських яхт «Кубок Чорного моря 2016»:
Спонсором регати виступають:
Відкрите акціонерне товариство «Марфін Банк».
Український оператор мобільного зв’язку ТОВ Lifecell
Телекомунікаційна компанія TENET
Компанія Катран
Авто центр Royal Motors Odessa

 

Вітрильна федерація Одеськой області.